Vijesti

BAD BLUE, BAD BLUE BOYS!

Prvi spomen imena Bad Blue Boys veže se za 1986. godinu i gostovanje u Splitu 17. kolovoza te godine (Hajduk 0 – 4 Dinamo), na današnji dan prije točno 35 godina.

Ime koje su vrlo brzo prihvatili svi tada aktivni navijači Dinama bilo je ujedno i posljednji korak u rađanju grupe koja je u prvim godinama „formalnog“ postojanja ubrzano rasla i napredovala, iako je i puno prije toga 17. kolovoza 1986. već imala sve glavne karakteristike navijačke grupe.

Ime, nadahnuto tadašnjim filmskim hitom „Bad Boys“ iz 1983. godine bilo je samo „točka na i“ koja je nedostajala za pravi početak jedne velike priče.
Već od iduće utakmice na Maksimiru sa stare sjeverne tribine skandiralo se Bad Blue, Bad Blue Boys!

Nekoliko godina kasnije, 17. ožujka 1991. godine na utakmici protiv Partizana, Bad Blue Boysi proslavljaju svoj peti rođendan na južnoj tribini Maksimira i nakon te godine rođendanske proslave 17. ožujka postaju dio tradicije grupe. Najprije na „okrugle“, jubilarne godišnjice, a od početka 2000-ih Bad Blue Boysi su svake godine na nekoj od utakmica sredinom ožujka slavili rođendan grupe.

Naš navijački put je htio da posljednje dvije okrugle, jubilarne godišnjice dočekamo i obilježimo izvan stadiona u ne baš slavljeničkoj atmosferi i one nisu, unatoč velikom trudu i želji, dobile spektakl kakav zaslužuju.

Sredinom prošle godine rodila se ideja da se obilježavanje i proslava rođendana vrate na povijesno točniji datum, onaj 17. kolovoza.
Proslava je trebala trajati od sredine ožujka i uključivati nekoliko manifestacija na stadionu i izvan njega. Nažalost, i ove godine su
okolnosti u zemlji i svijetu takve da ograničavaju navijačke aktivnosti, pa su tako utjecale i na nas i proslavu 35. rođendana Bad Blue Boysa
koja je pomaknuta za jesen i jednu od utakmica grupne faze europskih natjecanja.