Vijesti

BAD BLUE BOYS 1986 – 2016

17. ožujka 1986. bio je ponedjeljak. Dan prije Dinamo je na Maksimiru odigrao potpuno nevažnu utakmicu s Rijekom koja po ničemu neće ostati zapamćena, a i završila je 0-0… Generacije mlađih navijača već su se dugi niz godina okupljale na sjeveru, kolijevci iz koje će uskoro izrasti navijačka grupa BAD BLUE BOYS, neodvojiva od Dinama, njegova i prva i zadnja crta obrane.

S obzirom da se prema različitim legendama upravo ta 1986. spominje kao godina u kojoj je po prvi puta spomenuto ime BAD BLUE BOYS ona se smatra godinom osnutka grupe, iako se prvi transparent s imenom grupe na stadionu pojavljuje tek godinu dana kasnije, 25. listopada 1987. na tadašnjoj tribini Istok-stajanje.

1991. donosi se odluka o proslavi petog rođendana grupe na prvoj sljedećoj “većoj” utakmici, a odabir pada na onu s Partizanom 17. ožujka, što se poklopilo s preseljenjem na južnu tribinu.

24. ožujka 1996. na derbiju s Hajdukom, opet na jugu, proslavljen je deseti, a na derbiju 21. ožujka 1999. rođendan se po prvi puta slavio na sjevernoj tribini, na njenom otvaranju nakon rekonstrukcije. Od 2002. i utakmice s Kamen Ingradom (na istoku, jer sjeverna tribina nije bila u funkciji) svake iduće godine sredinom ožujka sjever je postajao navijačka pozornica na kojoj su BBB na razne načine obilježavali svoj rođendan. https://www.youtube.com/watch?v=OMXUbCIfpH0

I taj 17. ožujak je pred vratima, ali za razliku od nekih prijašnjih godina, BBB neće ove godine u ovo vrijeme proslaviti svoj rođendan na svojoj tribini niti na nekom drugom stadionu, nego će umjesto toga biti održan rođendanski koncert.

Kada čovjek želi proslaviti svoj rođendan on će na njega pozvati sve koji mu nešto znače. Svoju obitelj, najbliže prijatelje… Ako oni nisu u mogućnosti doći i proslaviti rođendan s njim tada slavljeniku ne preostaje puno razloga za proslavu. Još je manje razloga za to ako je protjeran iz svog doma…
Tada taj datum postaje samo običan dan kada svojoj dobi dodaje još jednu godinu. Tako je i s navijačkom grupom.

Umjesto toga cijela ova godina biti će posvećena jačanju grupe na svim poljima, postavljanju temelja za nove generacije koje će uskoro postati glavna snaga našeg navijačkog pokreta pred kojim stoje veliki izazovi. Ova godina, kao nijedna do sad, biti će test za našu tribinu i koliko čvrsto vjerujemo u one ideale koji su nas vodili kroz godine.

U ovoj godini posebnu pažnju obratiti ćemo i na ekipe i podružnice koji dolaze izvan Zagreba. One koji su sve ove godine do sada bili velika snaga i pokretač mnogih pozitivnih navijačkih inicijativa na tribini, a gotovo nikada nisu bili teret.

Naš klub kao centar našeg svijeta i prvi i glavni razlog naše višegodišnje borbe je na prekretnici i samo složan i jak Sjever su garancija opstanka njegovog identiteta koji ga i čini velikim. Današnje generacije BBB-a su odgovorne za opstanak grupe, ali sve su odgovorne za očuvanje obraza kluba uz koji smo svi rasli i odgajani.
Bez njegovih navijača Dinamo je prepušten sam sebi jer ne postoji nitko drugi tko će stati između njega i njegovih neprijatelja.

Svim BAD BLUE BOYSIMA sretan 30. rođendan, zajedno u nove bitke za naš klub, naš grad i našu Domovinu.

NEKA ŽIVI DINAMO I MAJKA HRVATSKA!