Vijesti

BAD BLUE BOYS FOTOMONOGRAFIJA

Promociju fotomonografije izdane povodom 35 godina djelovanja Bad Blue Boysa nije bilo moguće upriličiti zbog trenutno važećih mjera. Evo stoga nekoliko riječi prije početka slobodne prodaje.

Kroz 384 stranice i oko 700 slika osnovna ideja bila je prikazati mentalitet, stil i načine djelovanja naše grupe uz neke poznate, manje poznate ili nepoznate detalje i zanimljivosti iz povijesti.

Unutar osam poglavlja naslovljenih sloganima iz naših pjesama, transparenata i poruka, protežu se svi segmenti navijačkog života. Prilikom slaganja ideja je bila da se u najvećoj mogućoj mjeri prikažu rijetko viđene,
a posebno dosad neviđene fotografije iz povijesti Bad Blue Boysa i to na poseban način – “iznutra”, iz perspektive koja je neviđena i koju često ljubomorno “skrivamo” od drugih. Tako ćete se prolazeći kroz ovu fotomonografiju zateći u vlaku za Banja Luku 1991., bacati baklje na teren u Zürichu 1997., slaviti pobjedu u borbi za sveto ime na Valentinovo 2000., “spuštati lavove” na Werderu 2007. ili spremni na sve koračati prema vratima San Sira 2019. godine…

Izradu ove fotomonografije omogućili su svi koji su velikodušno ustupili fotografije i ostali materijal iz vlastitih arhiva, a autori ovog djela su svi Bad Blue Boysi koji su od prvih dana pa do danas bili dio naše tribine.

Svi koji su živjeli i još uvijek žive u duhu slogana “Čast je ponos u srcima onih koji se bore!”.

http://www.badblueboys.hr/slike/bad-blue-boys-fotomonografija/