Vijesti

Ljubav se ne tr┼żi, niti ne kupuje!

S obzirom na interes javnosti o našim razgovorima s upravom NK Dinamo, objavljujemo nekoliko detalja o tome kako su razgovori tekli i zašto su prekinuti.  

Kao predstavnici ─Źlanova i navija─Źa, izlo┼żili smo prijedlog izmjena Statuta NK Dinamo, prema kojima bi svi ─Źlanovi kluba imali pravo sudjelovati u izboru njegovih tijela upravljanja. Temelj prijedloga je primjena na─Źela „jedan ─Źlan – jedan glas“. Cilj predlo┼żenih promjena je vra─çanje rada NK Dinamo u okvire zakona. Tim prijedlozima dali smo šansu upravi kluba da se nakon svih godina samovolje doka┼że i na op─çim izborima legitimizira pred svim ─Źlanovima kluba.

Ve─ç u ranoj fazi razgovora sve je upu─çivalo na to da klub pokušava kupiti vrijeme, kako bi bez bojazni od argumentiranih kritika na nezakonito, koruptivno i klijentelisti─Źko funkcioniranje kluba mogao organizirati europsku kampanju. Tako─Ĺer, ubrzo je postalo jasno da nas klub pokušava kupiti foteljama i drugim sredstvima (primjerice nu─Ĺenjem udjela u dobiti od marketinga), što je bio jedan od glavnih razloga za izlazak iz pregovora. Me─Ĺu ostale razloge ubrajamo i ─Źinjenicu da predstavnici kluba nisu bili spremni do─çi na sastanak na kojem bi se razgovaralo o konkretnim stvarima ni mjesec dana nakon što smo podnijeli naše pisane prijedloge.

Naša procjena je da se Damir Vrbanovi─ç šokirao kad je vidio da smo ozbiljni, odnosno kad smo na njegov stol stavili nacrt izmjena Statuta NK Dinamo, kojima bi se iz kluba uklonile sadašnje nezakonitosti. Naravno da to nije prijedlog na kojeg Zdravko Mami─ç i Damir Vrbanovi─ç mogu pristati, jer bi tako izgubili mehanizme kontrole nad klubom i vjerojatno bili prisiljeni oti─çi iz njega.

I dalje smo spremni na dijalog u interesu našeg kluba. Me─Ĺutim, smatramo da se taj dijalog treba voditi u okvirima koji vode potrebnim promjenama. Stoga pozivamo Izvršni odbor NK Dinamo da sukladno svojim ovlastima donese odluku o pokretanju procesa izmjena Statuta kluba, koje ─çe omogu─çiti svim njegovim ─Źlanovima da na izravnim izborima voljom ve─çine biraju upravlja─Źka tijela kluba.

Prostor za razgovor s klubom vidimo u definiranju konkretnih rješenja koja bi to omogu─çila. Me─Ĺutim, Zdravku Mami─çu i Damiru Vrbanovi─çu mora biti jasno da ne mo┼żemo razgovarati o tome ho─çe li klub funkcionirati zakonito, nego samo o tome kako ─çe klub funkcionirati zakonito.

 

Bad Blue Boys

Gra─Ĺanska inicijativa "Zajedno za Dinamo"