Vijesti

NAJAVA| Feljton: Kronologija jednog ludila 3. dio | 11.10.2012.

Treći dio feljtona “Kronologija jednog ludila” biti će objavljen u četvrtak, 11. listopada, a bavi se događajima od proglašenja bojkota u kolovozu 2010. do danas, što je ujedno i period najaktivnije borbe za spas Dinama, a protiv Zdravka Mamića i poslušnika u Upravi kluba.

Važno je reći da su zbog jako puno “materijala” iz ovog perioda (zbog čega, između ostalog, objava ovog dijela i kasni nekoliko dana), a kako bi tekst bio barem malo kraći i lakši za čitanje, izostavljeni neki događaji koji su prems procjeni autora, ipak manje važne.

Također, u slučajevima obračuna s mafijaškim plaćenicima namjerno nismo koristili njihova imena niti nadimke jer ne želimo da ovaj feljton služi bilo kojoj drugoj svrsi osim edukacije i iznošenja isključivo i jedino istine u borbi s nogometnom mafijom i sustavom koji joj pogoduje.
Jedini način na koji možemo raščistiti s prošlošću je istina kako bi i sadašnje, ali i buduće generacije iz svega ovoga nešto naučile kao navijači ali i kao ljudi.
Žrtva koju je grupa podnijela za svoj klub je ogromna, a lažima i prešućivanjem istine samo bi joj nanijeli štetu.

Događaji poput nereda na pripremnim utakmicama koje su izazvali BBB ili drugih navijačkih incidenata nisu spominjani, ne zato što ih krijemo, već zato što ne pripadaju ovoj priči. O njima ionako pišu svi ostali i više nego što bi trebali.

Nadamo se da neće biti potrebe za četvrtim nastavkom ili barem da će taj posljednji nastavak završiti happy endom.

Prvi dio feljtona možete pročitati ->ovdje

Drugi dio feljtona možete pročitati ->ovdje