Vijesti

OTPOR SISTEMU!

Kako se od ovog vikenda uvodi model vaučera za gostovanja u Hrvatskoj, a po principu koji mamićeva Uprava već godinama primjenjuje na Dinamovim europskim utakmicama i preko tzv. “crne liste” za sve utakmice na Maksimiru, želimo ovim putem iznijeti svoj stav i pojasniti o čemu se ovdje zapravo radi.

Mi nećemo prihvatiti nikakav sistem prodaje ulaznica koji omogućuje vlastima, savezu ili klubovima da proizvoljno donose kriterije za dobivanje ulaznice za bilo koju utakmicu jer se upravo to radi na Dinamovim utakmicama u Maksimiru, kao i na inozemnim gostovanjima!

Glavni njihov kriterij nisu ni pravomoćne sudske zabrane niti bilo kakve sudske presude već jedino i isključivo pripadnost grupi i procjena onih koji odlučuju o kriterijima da li je netko dovoljno podoban da dobije ulaznicu ili nije.

Ne želimo biti kontrolirani od sistema koji protiv nas vodi svoj privatni rat pod krinkom borbe protiv huliganizma, ne želimo biti dio sustava koji ograničava osnovne građanske slobode navijačima samo zato što se bore protiv uhljeba i kriminalaca u svojim klubovima i samo zato jer političarima treba tema koja će zabavljat glupe mase.

Nećemo pristati na to da lešinari koji godinama vedre i oblače hrvatskim nogometom bez ikakvog legitimiteta i u suprotnosti sa zakonima RH odlučuju o tome tko smije, a tko ne smije na utakmice.

Nećemo se pokoriti zakonima koji se kose sa našim idealima i brišu svrhu našeg postojanja. Borba protiv nepravde je u duhu naše grupe i ono što nas čini drugačijima u odnosu na druge koji pristaju biti sluge i poslušnici samo zato jer je tako lakše.

Svjesni smo u kakvu situaciju nas to dovodi, svjesni smo u kojem pravcu ćemo ubuduće djelovati, kao i toga da je ovakva odluka jedina ispravna i jedina moguća. Sve drugo bila bi izdaja našeg načina života.

Očekujemo i da sve hrvatske grupe odbiju ovakvu praksu koja ne samo da je podložna raznim manipulacijama od strane policije i ovog ili bilo kojeg drugog vodstva HNS-u i klubova, nego je i moćan alat u rukama onih koji ne žele navijače na našim stadionima.

Solidarnost sa svima koji odbiju biti na uzici onih koji uništavaju naš nogomet, naše klubove i navijačke slobode, bez obzira na tribinu kojoj pripadaju!

OTPOR SISTEMU!

BAD BLUE BOYS