Vijesti

PREKID BOJKOTA!

NASTAVLJAMO BORBU ZA DEMOKRATSKI DINAMO BEZ ZDRAVKA MAMI─ćA

Zagreb, 30. kolovoza 2011. – Nakon višetjednih konzultacija sa svim pripadnicima i simpatizerima diljem Hrvatske te dijaspore, mi Bad Blue Boys, jedina organizirana navija─Źka skupina NK Dinamo Zagreb, na demokratski smo na─Źin donijeli jednu od najte┼żih i najva┼żnijih odluka u novijoj povijesti naše grupe.

Navija─Źka skupina Bad Blue Boys nakon dugih 13 mjeseci, po─Źevši od sljede─çeg kola 1. Hrvatske Nogometne Lige, prekida bojkot svih utakmica NK Dinama, pokrenut zbog netransparentnog i nezakonitog poslovanja uprave voljenog kluba, kojim diktatorskim metodama na ┼żalost svih još uvijek upravlja Zdravko Mami─ç.

Me─Ĺutim, odluka o prekidu bojkota ne odnosi se na utakmice Lige prvaka, koje Bad Blue Boys, zbog ga┼żenja ugleda kluba prostituiranjem cijene karata i daljnjeg netransparentnog poslovanja kluba ne─çe pohoditi. Bad Blue Boys koji su posljednjih 25 godina najvjerniji navija─Źi NK Dinama, odlu─Źni su u namjeri da ignoriranjem utakmica Lige prvaka i stavljanjem na prvo mjesto manje atraktivnih utakmica u doma─çim natjecanjima stvore kulturu poštivanja NK Dinama kao najva┼żnije nacionalne sportske institucije i uka┼żu na pogubnost trendovskog poha─Ĺanja Maksimira radi atraktivnih protivnika u europskim natjecanjima ili pak zato što ulaznica košta mizernu 1. kunu.

┼Żelimo istaknuti kako odluka o prekidu bojkota nikako ne zna─Źi odustajanje od borbe za demokratski i pošteni Dinamo svih njegovih ─Źlanova. Ujedinjeni i ─Źistog obraza spremno kre─çemo u novu etapu borbe protiv vodstva kluba na ─Źelu sa Zdravkom Mami─çem i najavljujemo kako ─çemo i dalje glasno i vizualno prepoznatljivo upozoravati na probleme i nezakonito poslovanje NK Dinama te legitimne zahtjeve istinskih navija─Źa Dinama. Sigurni smo da ─çemo uspjeti, kao što smo našim pritiskom uspjeli natjerati Zdravka Mami─ça da «slu─Źajno», baš sada po prvi puta u 10 godina odr┼żi obe─çanje o zadr┼żavanju najboljih igra─Źa, ulasku u LP i obnovi stadiona.

Kao va┼żne razloge koji su nas potakli na prekid bojkota naveli bismo potpuno ignoriranje problema postojanja nogometnog kraka korupcijske hobotnice i toleriranje brojnih nezakonitosti od strane nadle┼żnih institucija Grada Zagreba i Republike Hrvatske,  ali i politi─Źkih te civilnih organizacija. Iste ne samo da ne poduzimaju ništa po pitanju brojnih nezakonitosti, afera, ispada, napada, prijetnji i kriminalnih aktivnosti na koje smo u više navrata javno upozoravali, ve─ç otvoreno štite Zdravka Mami─ça i njegove poslušnike.

Razo─Źarani takvim stanjem duboko ukorijenjene korupcije, odlu─Źili smo poduzeti sve da se naš glas ─Źuje još ja─Źe, a on se najbolje ─Źuje s tribina! S obzirom da je ve─çina nas u─Źlanjena u klub, ovo smo du┼żni u─Źiniti i kao navija─Źi, ali i kao ─Źlanovi udruge gra─Ĺana NK Dinamo ─Źija se prava sustavno gaze od nezakonite uprave kluba.

Ovime smo vra─çeni na poziciju iz 90-tih, kada smo se tako─Ĺer borili protiv uprave kluba koja nije imala legitimitet voditi klub kojemu su nasilno i po politi─Źkom diktatu promijenili ime. Današnja uprava na ─Źelu sa Zdravkom Mami─çem, osim legitimiteta, nema niti legalitet. Nadamo se da ─çemo s tribina potaknuti institucije da to napokon priznaju i poduzmu nešto po tom pitanju, za što imaju sve zakonske ovlasti.

Tako─Ĺer, spomenuli bismo da bojkot prekidamo i zato jer ne─çemo dopustiti da Mami─çevi pla─çenici nasiljem na tribinama, kao što je to nedavno bio slu─Źaj u Švedskoj, onemogu─çavaju demokratsko neslaganje s na─Źinom poslovanja Zdravka Mami─çem i vodstva kluba. Ne mo┼żemo dopustiti da se nakon što je to u─Źinjeno u svim ostalim tijelima kluba, demokracija ubije i na tribinama, što je nešto po ─Źemu je Dinamov stadion bio poznat tijekom 90-tih, pa i u mra─Źno doba komunizma.

Ovim putem pozivamo sve nezadovoljne politikom vodstva kluba da nam se pridru┼że u zajedni─Źkoj borbi za bolji, demokratski, transparentni i pošteni Dinamo koji pripada svojim ─Źlanovima, a ne samo obitelji Mami─ç i njihovim marionetama. ┼Żelimo Dinamo koji ─çe biti ponos cijele Hrvatske, kao što mu i prili─Źi. Od tog cilja ne─çemo nikada odustati!

DINAMO SVETINJA !!!  

ILI ON, ILI MI!!!

BAD BLUE BOYS