Vijesti

SLOBODA NAVIJAČIMA!

Poštovani suborci s tribine i svi Dinamovci,

Obavještavamo vas da BBB neće organizirano pohoditi današnju utakmicu niti će biti organiziranog navijanja s naše strane. Već treći dan masovno se privode istaknutiji pripadnici BBB kojima se na teret stavljaju nebulozne optužbe za organizaciju i sudjelovanje u neredima koje je nakon nedjeljne utakmice isprovocirala sama policija – očito frustrirani pošto su na derbiju ismijani od strane navijača obje navijačke grupe skupa s njihovim gazdama i tzv. “vaučerizacijom”.

Također, neozbiljno bi bilo da ne skrenemo pažnju na to da nalogodavci i provoditelji ovog progona računaju da će uklanjem i uhićivanjem istaknutih članova grupe izazvati anarhiju i toliko željene nerede kako bi skrenuli pažnju s pravih problema hrvatskog nogometa te vlastite nesposobnosti. Nema smisla da sada itko od naših suboraca na sebe preuzima teret bilo kakve organizacije grupe i tako riskira privođenje samo zato što je od strane svemoćne policije označen kao “vođa”.

Očito da je potpuno legalno i društveno prihvatljivo štititi kriminalce koji drmaju ovom zemljom na način da se na najpodlije načine unište životi navijača, njihove jedine oporbe. Sve naše pripadnike i sve druge navijače Dinama pozivamo da svojim odsustvom s današnje utakmice podrže našu borbu i naše nepravedno zatvorene prijatelje, ali i da se oduzme bilo kakav argument za nova privođenja onima koji sudjeluju u ovim prljavim poslovima.

Gadno se vara svatko tko misli da ovo treniranje strogoće nema veze s trenutnom političkom situacijom u zemlji, te da će navijači još dugo jedini imati “ekskluzivu” na iživljavanje i policijsku brutalnost. Represivnom aparatu su očito potpuno odriješene ruke i lišen je svake odgovornosti za zloupotrebu. Varaju se nalogodavci ovog dobro smišljenog i organiziranog progona da ćemo ovoga puta prijeći preko toga i dozvoliti da prema nama nastave postupati kao prema zvijerima.

Obavještavamo vas također da se za potrebe pravne pomoći privedenim navijačima Dinama prikupljaju financijska sredstva, svoju donaciju možete dati u Ilici 37 ili uplatiti na:

Klub navijača Dinama Bad Blue Boys
Ilica 37, HR-10000 Zagreb, Hrvatska
ŽIRO: 2340009-1510513397
IBAN: HR072340 0091 5105 1339 7
SWIFT: PBZGHR2X
Privredna banka Zagreb
Račkog 6, HR-10000 Zagreb, Hrvatska

SJEVER UZ ODSUTNE – SLOBODA NAVIJAČIMA!

BAD BLUE BOYS